John van Potuyt Bouw en Renovatie

Wie is John?

Op 4-jarige leeftijd wist ik al dat ik timmerman wilde worden. Ik was gefascineerd door LEGO en had al snel geen bouwtekening meer nodig om de mooiste creaties te maken. Ik onderzoek graag nieuwe mogelijkheden. En als ik iets in mijn hoofd heb dan zal het er ook zo komen als ik voor ogen heb.

Een groot gedeelte van mijn praktische kijk heb ik te danken aan mijn vader. Op de boerderij van mijn ouders was altijd wel iets te klussen. Mijn vader deed veel zelf, met name om kosten te besparen. Meekijkend, denkend en meewerkend ontstonden zo mooie objecten zoals een tandem of een skelter.

Dat ik de technische kant op wilde was dus als snel besloten en na mijn basisschool ben ik naar de LTS gegaan waar ik koos voor bouw, met als extra vak metselen. Vanaf 15-jarige leeftijd kwam ik op de zaterdagen aan het werk bij een plaatselijke aannemer om te helpen opruimen en schoonmaken op zowel de bouw als in de werkplaats.

Bij dat bedrijf heb ik ook mijn eerste echt timmerwerk-ervaring opgedaan met het bouwen van woonwagens. De lat qua afwerking ligt in die branche enorm hoog, maar dat paste mij wel. Precisie is namelijk waar ik voor sta. Langzaam maar zeker bouwde ik mijn taken en verantwoordelijkheden verder uit, kwam ik in contact met klanten en kreeg ik de mogelijkheid om de wensen van de klant door te vertalen naar een eindproduct. Mijn ambitie was om de vaardigheden die ik heb geleerd toe te passen in een eigen bedrijf.

In 2008 ben ik voor mezelf begonnen als ZZP’er, waarbij ik de meest voorkomende werkzaamheden binnen de bouw realiseer.

Vakkundig, kwalitatief en met de juiste precisie.