Potuyt

Bmodesto BV

De identiteit van het bedrijf vertaald zien in de inrichting. Voor dit bedrijf creëerde ik een uniek en passend interieur.


Er zit wel degelijk verschil tussen een zakelijk advies en advies voor particulieren. Bij een zakelijk advies is het de uitdaging om de identiteit van het bedrijf uit te stralen en bij particulieren is het de persoonlijkheid van de opdrachtgever(s) wat je terug wil zien in de inrichting.

Groothuis bouwgroep heeft mij destijds benaderd om mee te denken met het inrichten van het nieuw te bouwen bedrijfspand van Bmodesto. In eerst instantie ging het vooral om het kleur- en materiaalgebruik.

Het kennismakingsgesprek met de opdrachtgevers verliep prettig en al snel wist ik waar ze als bedrijf voor staan. Mede door hun speciale voorliefde (en roots) voor Italië kenmerkt het bedrijf zich door hun loyaliteit, spontaniteit en enthousiasme. Bij het presenteren van het moodboard, in de stijl van hun bedrijfslogo en met een warm materiaalgebruik, werd direct positief gereageerd.

In het logo zitten verschillende kleuren blauw en ik heb dit als uitgangsbasis genomen. Op meerdere plekken zie je het donderblauw terug in het gebouw. Blauw wordt vaak geassocieerd met water. Lelystad is een plaats die zich kenmerkt door het vele water en de diverse havens.

Zo is ook het idee ontstaan om de vergaderruimtes te vernoemen naar de drie havens in Lelystad, namelijk:

-Bataviahaven

-Lelystadhaven

-Houtribhaven

Als je in de hal staat, zie je gelijk een grote gestileerde kaart van Lelystad hangen, waar de drie havens op staan. Een blauwdruk van het bedrijf en een knipoog naar de locaties waar de vergaderzalen zich bevinden.

Het geven van een naam aan de vergaderruimtes maakt het communiceren en het plannen van een vergadering ook gelijk makkelijker en duidelijker. “Om 15.00 vergaderen we in Bataviahaven…..”

De (huis)fotograafvan de opdrachtgever heb ik op pad gestuurd om foto’s van deze havens te maken. Hier heb ik een selectie van gemaakt en dit verwerkt in Dock Four panelen en akoestische doeken in de kantoren.

Bij binnenkomst krijg je gelijk een goede indruk van het bedrijf doordat bij de entree de visgraat pvc al begint en er een mooie, stalen trap met eikenhouten tredes in het midden van de ruimte staat. In het hoge trappengat heb ik 2 ringlampen geadviseerd, die nu echt een blikvanger vormen.

Direct bij binnenkomst is er een groot kantoor aan de linkerzijde en een wat kleinere vergaderruimte. Als je door de hal loopt kom je bij de kantine.

De kantine is heel warm en sfeervol ingericht, bijna restaurant waardig ; ) Bmodesto is een internationale farmaceutische (geneesmiddelen) groothandel. Een wereld die mij, als dochter van de dokter, niet geheel onbekend is. Het advies wat ik heb gegeven voor de kantine heb ik dan ook met die achterliggende gedachte bedacht. Bij ons in de apotheek was een keukenblok met een granieten aanrechtblad, daarin zat een wasbak met zwart-wit tegeltjes. Heel vroeger waren er ook apotheken (met een gaper aan de gevel) en andere winkeltjes waar zwart-wit tegeltjes op de vloer lagen. Met die gedachte is het advies voor de vloer in de kantine ontstaan. Door het toevoegen van het grijs krijgt de vloer een wat modernere uitstraling. Verhouding één zwart, één wit en twee grijs. De tegelzetter heb ik opdracht gegeven niet te kijken naar een patroon, maar gewoon random te gaan leggen en dan komt het wel goed.

De magazijnmedewerkers werken een groot deel van de dag in een steriele omgeving en dan is het prettig dat de ruimte waar je pauze houdt een warme en sfeervolle uitstraling heeft.

De eiken tafelbladen en stalen poten heb ik op maat laten maken, met in het midden een stamtafel. Aan de raamzijde staan bartafels, zodat je lekker uit het raam kunt kijken tijdens de pauze.

Langs de linkerzijde staan cognackleurige banken met op de achtergrond een “hoofdbord” met kreten die passen bij het bedrijf. Enerzijds is dit hoofdbord functioneel, omdat je het makkelijk af kunt nemen, anderzijds geeft het een leuke twist aan de inrichting.

Een verrijdbare bar, die tevens dienst doet als opbergruimte, heb ik laten maken van OSB plaatmateriaal. In het moodboard had ik dit materiaal ook verwerkt. OSB (Oriented Strand Board) is een robuust ogend plaatmateriaal waar je nog duidelijk grove stukken hout (houtsnippers) in terugziet. Het robuuste uiterlijk past heel goed bij een industriële stijl. Op de verrijdbare bar zie je het logo van Bmodesto terug.

..en zelfs in de thee/koffie bakjes (die Joas heeft gemaakt) in OSB

Op de eerste verdieping zijn meerdere kantoren en de andere twee vergaderruimtes. In de gang is een pantry (koffiecorner) gecreëerd voor de medewerkers van deze verdieping. Op de bouwtekening was de wand van de pantry rond ingetekend. Ook hier wilde ik het OSB plaatmateriaal terug laten komen, maar de vraag was hoe. Hoe krijg je een rechte plaat in een bepaalde ronding. Ik benaderde een scheepstimmerman en hij heeft een plaat door en door nat gemaakt en enkele weken laten drogen in de juiste ronding. Als ronde plaat is hij vervoerd naar de locatie en daar tegen het muurtje gemonteerd.

Het kleur- en materiaalgebruik wat beneden is toegepast, wordt op deze manier boven doorgevoerd. Ook staat hier in de gang een grote bartafel met 6 barkrukken, zodat je even kan overleggen of om een praatje te maken tijdens de koffie.

In eerste instantie ben ik benaderd voor een kleuradvies, maar uiteindelijk heeft het geresulteerd in een compleet advies. Van adviseren tot leveren van meubels (tafels, kantine- en kantoorstoelen), verlichting en (kunst)planten. Mijn benadering naar klanten toe is persoonlijk en klanten vertrouwen op mijn expertise en dat zie je terug in de deze opdracht.

Geïnspireerd door bovenstaand verhaal om ook jouw bedrijfsidentiteit vertaald te zien in de inrichting? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bekijk meer referenties