Potuyt

Gewonnen slaapkamer

Advies over het het veranderen van een slaapkamer naar bergkamer en de zolder naar slaapkamer.


Gewonnen slaapkamer

Na de geboorte van onze tweede moest er flink opgeruimd worden. We hadden een aparte kastenkamer, maar dit moest kinderkamer worden. Doordat de kasten niet op zolder pasten, hebben we een van onze klerenkasten uiteindelijk bij onze oudste op de slaapkamer gezet. Geen ideale situatie.

De vraag was of we van één van de slaapkamers geen bergkamer konden maken en van de zolderkamer wellicht een slaapkamer. Maar de gedachte aan en de aanblik van de rommelzolder maakte me al moe. Wel gestart met opruimen en spullen weggooien, maar daar bleef het wel bij.

Via de Steenwjker Courant heb ik toen een interieuradvies bij Decokay Steenwijk gewonnen. Hier krijg je al direct inspiratie door de mooie displays van behang, vloeren en kleuren. Er hangt een prettige sfeer en het is er fijn binnenkomen. Degene die ons advies gaf, Janneke, is een warme, prettige en hartelijke persoon. Ze dacht goed mee en kwam met een verassend idee. Ik ben zelf een creatief persoon en kan normaal zelf met leuke ideeën komen, maar de optie die Janneke aandroeg, had ik zelf nooit bedacht.

We hebben een super idee gekregen om de zolder optimaal te benutten. Alles staat nu in het teken van de kinderen, maar we mogen best een ruimte opeisen die voor ons is. Waar we ons na een lange dag kunnen terugtrekken. We zijn er dan ook heel blij mee en gaan ermee aan de slag. We hebben al een deel van de zolder opgeruimd en vaste elementen opgemeten om te bepalen wat wel en niet mogelijk is.

Ik denk dat het inwinnen van advies door veel mensen te duur gevonden wordt, maar een frisse blik op de situatie kan heel inspirerend zijn. Janneke kijkt toch even anders naar de ruimte, luistert goed naar je wensen en houdt rekening met een eventueel budget. Uiteindelijk heb je er dus meer aan.

Het idee wat Janneke aangedragen heeft, geeft al de nodige rust en ik kan me er helemaal op verheugen. Ik kan goed visualiseren en het geeft mij een vakantiegevoel in mijn eigen huis.

Bekijk meer referenties