Bakken en koken @home
Jouw huis is een plek waar je je terugtrekt, waar je kunt genieten van de alledaagse dingen. Films kijken, boeken lezen en lekker koken.
Iedereen heeft wel één of meerdere recepten die erg favoriet zijn. Of het nu iets is wat je moeder vroeger thuis al maakte of iets wat je jezelf vaardig hebt gemaakt. Bij familie Boender was en is dat komkommersalade. Lekker fris en smaakvol voor warme dagen en eenvoudig en snel te bereiden.
Voorlopig ziet het er nog niet uit dat we een terrasje kunnen pikken of lekker uit eten kunnen gaan en het blijkt dat we massaal de keuken in zijn gedoken. Is dat bij jou thuis ook zo?
Wat wij maken zijn geen culinaire hoogstandjes, maar we hebben wel hierin de taken wat betreft koken en bakken in ons huishouden aardig verdeeld.
Lisanne zorgt (bijna) elke avond voor een lekkere maaltijd. Al ziet de keuken er soms uit als een slagveld, dit doet niets af aan haar kookkunsten. En… gelukkig zorgt ze dan ook weer zelf voor orde na de chaos.
John en Joas zijn echt BBQ fans en ontpoppen zich bij mooi weer dan ook als echte chef-koks.
Marijke maakt de lekkerste smoothies ever!
Zelf ben ik geen echte keukenprinses en ben allang blij dat de meiden een deel van deze taak op zich nemen. Voor mij geldt: ,, Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Of eigenlijk….. doe mij maar toetjes en taartjes, daar heb ik altijd wel ideeën bij en ook nog eens schik in om klaar te maken.
Laat je inspireren door onderstaande recepten:
- All–In witbrood mix van SOEZIE (o.a verkrijgbaar bij Welkoop)
- 50 gr Roomboter
- 100 gr Bruine suiker
- 125 gr Rozijnen
- Snufje kaneel
- Poedersuiker
Werkbeschrijving:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking en laat het ongeveer 1 uur rijzen.
- Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm en besmeer deze met roomboter
- Maak een mengsel van suiker, kaneel en rozijnen en verdeel dit over de boter.
- Rol het deeg op en snij er plakken van ongeveer 2-3 cm van.
- Leg de partjes op een bakplaat en bak ze in een half uur gaar in de oven.
- Meng de poedersuiker met een klein beetje water en giet het over de broodjes heen.
- Smullen maar!(Vooral warm zijn ze het allerlekkerst)
- 2 Komkommer
- 250 gr Hamblokjes
- 1 Pot (350 gr) doperwten
- Sladressing
- Peper en zout
Werkbeschrijving:
- Snij de komkommer in kleine blokjes. Voeg daar de hamblokjes en de doperwten aan toe.
- Meng die door elkaar en breng op smaak met sladressing, peper en zout. Je kunt na eigen inzicht nog ingrediënten toevoegen zoals bijv. pijnboompitten, croutons of een eitje.
- Deze salade is lekker met gebakken aardappeltjes en een stukje kip. Simpel en snel!
- 3 (overrijpe) bananen
- 1 l melk
- Zakje kokos
Werkbeschrijving:
- Schil de banaan en snij deze in stukjes. Voeg hier de melk aan toe en pureer dit met een blender.
- Als finishing touch voeg je er twee eetlepels kokos aan toe. Zet het een uur in de koelkast, zodat je het koel kan serveren (met een rietje ; )) Deze smoothie geeft je een energieboost na een dag hard werken.
Staat bakken en koken bij jou ook op de corona to-do-list? Zo ja, wat is je favoriete recept? Deel het hier, leuk om zo inspiratie op te doen.